Kanggo: Wa Kuwu Yoyo

Assalaam…

Hapunten sateuacan na, Abdi teu nepangan atanapi ngiring hadir kana pangulem kempelan di Desa ba’da engké Tarawéh kalayan langsung cumarios, tapi melalui ieu seratan.

Tadi siang, aya Wa Atik nepangan. Nyarioskeun sajumlah hal-amanat ti Wa Kuwu, anu berhubungan + Program Anggaran Dana Desa (ADD) 2015.

Inti tina cariosan anjeun na, nyuhunkeun kasediaan Abdi kanggo janten Sekretaris dina Program ADD 2015, kalayan ngawartoskeun rancangan kanggo susunan petugas TPK-na:

Ketua: Wa Dion
Sekretaris: (Abdi)
Bendahara: Wa Atik

Secara pribadi, Abdi nyambut baik + kahartos maksad cariosan Wa Atik tadi. Namung, upami kedah jujur, Abdi langkung nyaman + terbiasa kerja anu sifatna “di Belakang Layar“, teu langsung tampil.

Sebagai gambaran, upami ningali ka pengker waktos Abdi dilibatkeun di kegiatan PNPM 2007, kalayan susunan TPK-na:

Ketua: Mang Tutus, Sekretaris: Kang Bangbang, Bendahara: Ceu Ni’ah.

Secara struktural, Abdi teu aya posisi tim/petugas. Namung di balik kinerja nama-nama tadi, Abdi ngiring ulubiung sakamampuan anu tiasa dijangkau.

Sami halna sapertos di SD.
Misalna, sanaos anu ditugas janten Operator Komputer (Dapodik) pa Ateng, namung di belakang Pa Ateng Abdi ngiring berperan terlibat. Atanapi dina Sistem Pelaporan Keuangan-Bendahara SD (pa Enceng), manual sareng online-na.

Janten intina, mangga Abdi siap ngiring damel dina pengadministrasian kegiatan ieu Program ADD 2015, tapi posisina berperan di Belakang Layar. Tiasa waé, nama anu tercantum di Struktur TPK sebagai Sekretaris, Mang Atang RT (misalna), tapi anu damel berperan di belakang Mang Atang tetap Abdi. Manawi ieu tiasa ditampi.

Hatur nuhun.

Simkuring,
Acep.

Advertisements