Operasi Hitung Perkalian & Pembagian Bilangan Bulat

Oleh: Acep Sopiyulloh (maaf, artikel ini khusus untuk anak SD/MI) Ada 2 jenis bilangan bulat, yaitu: Bilangan Bulat Positif dan Bilangan Bulat Negatif. Contoh Bilangan Positif: 1, 2, 3, …dst. Contoh Bilangan Negatif: …, -3, -2 dan -1. PERKALIAN BILANGAN BULAT A. Bilangan Positif x Positif = Positif Contoh: 2 x 3 = 6 B.…

Rate this:

Babasaan jeung Hartina dina Bahasa Sunda

Ku: Acep Sopiyulloh Héjo tihang: teu istikomah/teu kukuh pamadegan Ngajul béntang ku asiwung: ngalamun/mikahayang perkara nu mustahil kahontal Nyolok mata molotot: milaraan ka batur ku perkara anu écés/nemrak dipikanyaho Uyah tara téés ka luhur: pasipatan/karakter nu diturunkeun/kawaris ti kolot ka budakna Ngolomoh curuk: apes teu kabagéan. * Masih di-update.

Rate this:

Ngaran Patukangan/Pakasaban (Bahasa Sunda)

Oleh: Acep Sopiyulloh Anémer: tukang nyieun desain wangunan (arsiték) Anjun: tukang nyieun parabot tina taneuh (gerabah) Bas: tukang nyieun/ngawangun wangunan imah, gedong jeung sajabana Bujangga: tukang nyieun/nulis carita/syair Candoli: tukang ngajaga pabéasan dina hajatan Gending: tukang nyieun parabot tina kuningan Kabayan: tukang dititah ka ditu ka dieu Kamasan: tukang nyieun parabot/hiasan tina emas-perak Kulaér: kusir/tukang…

Rate this:

Satuan Tenaga Mesin

Oleh: Acep Sopiyulloh KW: Kilo Watt PS: Pferdestarke (bahasa Jerman) PK: Paarden Kracht (bahasa Belanda) HP: Horse Power DK: Daya Kuda (bahasa Indonesia) 1 Daya Kuda (HP) = 745,7 watt 1 HP = 1,014 PK (atau dianggap sama) Sumber: Yahoo answer

Rate this: